Денис Суарес се завърна в Барселона и подписа договор. Каталунците платиха неустойката от 3,25 милиона евро на Виляреал, за да си го върнат и той подписа договор за 4+1 година.

„Още през януари имаше възможност да се върна, но тогава това не се случи. Сега обаче най-после мечтата ми се сбъдва и мога да кажа, че в Барса се чувствам като в „Disneyworld” заяви Суарес, който все още не знае с кой номер ще играе на "Камп Ноу", но пък се надява да вземе №6, който преди това бе носен от Шави.

“Бих играл с всеки един номер, но сега Дани Алвеш вече не е тук и би ми харесало да взема №6, защото Шави винаги е бил истински идол за мен. Винаги съм живял с идеята да се върна в Барселона. Благодарен съм на всички, които направиха това възможно. Сбъдвам мечтата си - да играя за най-добрия отбор в света и ще дам всичко, за да остана тук.”

„През последните два сезона се развих като футболист. В Севиля се подобрих в тактическо и физическо отношение, а във Виляреал се наслаждавах на стила на игра на отбора, който прилича на този на Барселона. Това е най-доброто място, на което мога да бъда”, добави той. 

„Искам да бъда възможно най-много време на терена и да помогна на отбора да печели трофеи. Зная, че конкуренцията тук е огромна, но дори и само тренировките с тези играчи ще ме направят още по-добър. Вярвам, че ще се възползвам от шансовете, които ще получа и ще покажа качествата си” каза още Денис Суарес.

Денис Суарес триумфира в Лига Европа със Севиля през 2015 година и спечели европейската титла с Испания на континенталното първенство за юноши до 19-годишна възраст през 2012.