Денис Суарес обмисля възможността да напусне Барселона още през януарския трансферен прозорец, информира „Sport“.

Халфът не е доволен от своя статут на твърда резерва при Ернесто Валверде. 24-годишният футболист към този момент не успява да се пребори в конкуренцията на Артур Мело, Рафиня Алкантара, Карлес Аленя и Артуро Видал.

Преди началото на сезона Суарес изрази надежда, че ще успее да получи шанс да се докаже, но той е ограничен много в игровото време. Валверде му гласува единствено доверие в първата среща за Купата на Краля срещу Културал Леонеса. Освен това Денис много рядко попада изобщо в групата на Валверде за мачовете на отбора.

В същото време интерес към Суарес не липсва. Той попада в полезрението на отбори от Серия А и Висшата лига. Валенсия, Алавес, Виляреал, Атлетик Билбао и Реал Сосиедад също се интересуват от 24-годишния полузащитник.

От началото на сезона той има само 90 минути в двубоя срещу Културал Леонеса. За сравнение през миналата кампания бе взел участие в 9 мача в Ла Лига, за Суперкупата на Испания, за Купата на Краля и в Шампионска лига, а също така бе отбелязал и два гола.

Денис Суарес все още иска да успее на „Камп Ноу“, но също така желае да играе повече и вече не вижда Барселона като единственият вариант пред себе си.

Любопитен факт е, че през миналото лято Барселона отказа да продаде Денис Суарес на Интер.