Футболистът на Барселона Денис Суарес отхвърли възможността да напусне „Камп Ноу“ след края на сезона. Халфът е решен да се бори за своето място в отбора, въпреки че получава малко възможност за изява под ръководството на Луис Енрике. От следващия сезон каталунците ще имат нов старши треньор и полузащитникът вярва, че ще докаже мястото си в тима.

23-годишният футболист се завърна в Барселона през миналото лято и няма намерение да напуска отбора.

През настоящата кампания той е взел участие в 25 мача от Ла Лига, в 12 от тях е започвал като титуляр. Той изигра точно 25 мача и през миналия сезон, когато бе под наем във Виляреал.

„Наясно съм с конкуренцията в отбора. Предпочитам да поема риска и да остана в Барселона, за да се боря за своето място в състава, отколкото да отида в друг отбор, където мога да играя по-често. За мен е огромна чест да бъда част от най-добрия отбор в света“, коментира Суарес.

„Вярвам, че първият ми сезон в Барселона ме е направил по-добър футболист. Още много има да подобрявам своето представяне, докато достигна оптимална форма. Имам големи амбиции и искам да ги постигна в Барселона“, каза още Денис Суарес.

Сериозен интерес към полузащитника на каталунците има от страна на Рома.