Бъдещето на световния шампион Усман Дембеле в Барселона продължава да бъде централна тема в каталунските медии, а френският национал провокира още повече слухове с най-скорошните си действия в мрежата. По неясна за никого в клуба в причина Дембеле отбелязва като „харесани” всички постове в „Туитър”, чрез които феновете на „блаугранас” го критикуват.

Приближеното до Барса издание „Спорт” твърди, че 21-годишният французин не е никак доволен от прясно утежнената си конкуренция в клуба. Само преди дни Барселона привлече крилото на Бордо Малком, а това потенциално може да ограничи и без друго не особено големите изгледи за минути на терена пред Дембеле.

През миналия сезон закупеният срещу 105 милиона евро играч имаше периферна роля за каталунците, което до голяма степен бе резултат от споходилите го контузии. Въпреки това феновете очакваха повече от 21-годишния футболист, а наскоро бяха разгневени още повече от отказа на играча да съкрати лятната си ваканция. В социалното мрежи хиляди призоваха Дембеле да започне по-рано подготовка с Барселона, тъй като и на Мондиал 2018 изявите му не бяха кой знае колко. Бившият ас на Рен и Борусия Дортмунд записа 2 минути в четвъртфиналите, а оттам нататък до спечелването на световната купа твърдо остана на пейката.

Усман Дембеле

източник: Gulliver/Getty Images

Привържениците на Барса очакваха от Дембеле да покаже малко повече отдаденост, а съкращаването на почивката щеше да му осигури ценни дни тренировки предвид предстоящите мачове за Суперкупата на Испания. Тъй като играчът все още се наслаждава на лятното слънце, едва ли ще успее да се приведе в оптимално физическо състояние и пак ще е резерва в мача срещу Севиля на 12 август.

В момента няма много информация как самият младок вижда бъдещето си, а вербалните атаки към него в социалните мрежи не стихват. По някаква причина в „Туитър” Дембеле се е заел да „харесва” почти всеки един пост, който е директно насочен срещу него. Каквито и да са мотивите му, със сигурност техничарят ще трябва да поработи сериозно през новия сезон, за да запази мястото си на „Камп Ноу”, тъй като клубът на този етап го обяви за непродаваем.

Още по темата:

Дембеле взе да мисли за раздяла с Барселона

Дембеле се нацупи на трансфера на Малком

За какво не съжалява Дембеле