Националният селекционер на Франция Дидие Дешан повика отново в отбора нападателя Усман Дембеле от Барселона след повече от две години пауза. Той попадна в списъка за началото на квалификациите за Мондиал 2022, който е срещу Украйна, Казахстан и Босна и Херцеговина.

Дембеле, който през този сезон има 3 гола в 21 мача за Барселона, за последно игра с фланелката на Франция през ноември 2018-а година. Това стана при поражението с 0:2 от Нидерландия в турнира Лига на Нациите.

"Дембеле е все още млад футболист. Надявам се, че няма да бъде застигнат от контузии по-нататък", обясни решението си Дешан. Това, което се случва днес, не е онова, което се случваше преди. И съставът не е същият, който спечели Световната титла в Русия.

Сега Дембеле трябва да бъде по-мъдър, да се пази от непредизвикани травми. Мисля, че в последните три мача все повече намира себе си и вярвам, че вече е по-мъдър, коментира още бившият полузащитник решението си да върне 23-годишния нападател в отбора.

След като в предишните списъци не присъстваха, сега отново личат имената на Танги Ндомбеле от Тотнъм и Тома Лемар от Атлетико (Мадрид). Ндомбеле е играл за Франция за последен път през юни 2019-а година, докато Лемар за последно беше призован под знамената миналия ноември.

Световните шампиони приемат Украйна на 28-и март на Стад дьо Франс, преди да пътуват за Казахстан три дни по-късно. Последният мач от този цикъл е визита на Босна и Херцеговина, чийто национален треньор е българинът Ивайло Петев.