Крилото на Барселона Усман Дембеле призна, че липсата на достатъчно работа е била причината за множеството му контузии в миналото, и разкри, че пристигането на Роналд Куман като треньор на отбора е довело до положителна промяна в това отношение.

“Контузиите идваха, защото на 20 години не работех така, както сега. Ако искаш да си голям играч, трябва да се трудиш. Твоят талант не е достатъчен. Преди не го знаех, но сега виждам, че е ключово да работиш на и извън терена. Дали изпитвах паника заради контузиите? Да, започнах да изпитвам малко страх. Мислех си, че във всеки един момент мога да се контузя. Всичко се промени с пристигането на Роналд Куман. Имах контузия на бедрото и бях натрупал голям страх. После обаче всичко се промени за по-добро. Нещата се подобриха след тази травма, когато дойде Куман. 

"Работих много, за да избегна нови контузии. Започнах да играя. Мисля, че тогава (сезон 2020/21 - б.р.) записах 46 мача. Говорих си с кондиционните треньори и моя личен такъв. Тогава ми казаха, че ако не работя, ще продължавам да се контузвам и че няма да се наслаждавам на футбола. Какво се промени? Сега си имам личен кондиционен треньор, който поддържа контакт с Иван Торес и останалите треньори в Барселона. Работя сутрин и имам допълнителни упражнения след тренировките, за да засиля бедрените си мускули. В Барса има много добри треньори. Работя много с клубния физиотерапевт Карлос Ногейра и с личния ми треньор”, сподели Дембеле в интервю за “Спорт” и “Мундо Депортиво”.