Отборът на Барселона надви след много труден мач Валядолид с резултат 1:0 в последен мач от 29-тия кръг в Ла Лига. Гостите останаха с 10 души 10 минути преди края на мача, след като Оскар Планьо си изкара червен картон, а в последната минута на редовното време Усман Дембеле донесе бленувания успех за своя тим. 

13 снимки

Първият истински шанс в мача дойде за гостите, които започнаха по-добре мача. След бърза атака отдясно топката беше центрирана на главата на Кенан Кодро, който нецали напречната греда след удар с глава.

В 16-та минута Лео Меси изпробва късмета си от пряк свободен удар, но не улучи целта. В 24-та минута Роке Меса стреля от дистанция, но топката прелетя над вратата на Стеген. 

В 41-та минута Усман Дембеле и Лео Меси взаимоодействаха добре, но последният не успя да уцели вратата, след като ударът му беше блокиран. В добавеното време на първата част Педри пробва мощен шут по зема от 20 метра, който принуди Жорди Масип да спаси в гредата и в крайна сметка да улови кълбото. 

През втората част каталунците продължиха с натиска си от края на първата част. В 58-та минута, след отлична контра, Усман Дембеле излезе на хубава стрелкова позиция, но би право в ръцете на Жорди Масип. Само минута по-късно Антоан Гризман не уцели вратата с глава. 

Момчетата на Роналд Куман обаче така и не успяваха да намерят път покрай Масип. Гостите останаха с 10 души 10 минути преди края на мача, след като Оскар Планьо си изкара червен картон след грубо нарушение срещу Усман Дембеле. 

Така се стигна до 90-та минута, когато домакините стигнаха до бленуваното попадение. След поредната продължителна атака, Сержиньо Дест центрира на главата на Жерар Пике, който се извиси, отклони топката на задната греда, където Усман Дембеле разстреля Масип за 1:0. 

По този начин Барса събра 65 точки, с 1 по-малко от Атлетико и с две повече от Реал Мадрид преди Класикото следващата седмица. 

Барселона - Валядолид 1:0

1:0 - Усман Дембеле (90)

Ето и съставите на двата тима: 

Барселона: Тер Стеген, Менгеса, Де Йонг, Лангле, Бускетс, Педри, Дест, Алба, Меси, Дембеле, Гризман;

Валядолид: Масип, Олаза, Гонсалес, Санчес, Янко, Начо, Алкарас, Меса, Планьо, Кодро, Гуардиола;