Френският национал Усман Дембеле, който поднови договора си с Барселона за още две години, бе представен на терена на стадион "Камп Ноу" от клубния президент Жоан Лапорта.

"Това е много щастлив ден. Барселона е отборът на моите мечти още от дете и нямам търпение да започне сезонът, за да помогна. Първите три години бяха трудни за мен заради контузиите. Сега е съвсем различно - имам доверието на всички и се чувствам много по-добре. Да остана тук винаги е бил първият ми избор, казах го на президента и на треньора. Беше дълго, но сега всички сме доволни. Целта ми е да спечеля титли - Шампионската лига и първенството. Мечтата ми е да вдигна купата на Шампионската лига, ще дам всичко за това. Дали съм най-добрият в света на моята позиция, както казва Шави? Дано. Ще работя много, за да бъде това сезонът на Барса", каза Дембеле.

"Това е много специален ден за Барселона. Възхищавам се на Дембеле като футболист и човек. Той винаги е искал да остане в отбора и направи голямо усилие да се адаптира към новите заплати. Благодарен съм му. Дембеле ни дава много, Шави го искаше от първия ден. Това е много емоционален ден за мен", развълнува се президентът Лапорта.