Спортният директор на Барселона Деко за пореден път изрази пълната си подкрепа за треньора Шави Ернандес. Той заяви, че проектът, по който в клуба работят в момента, е в самото си начало, така че ще трябва време, преди той да бъде завършен и успехите да дойдат.

"Надявам се, че това ще бъде дълъг проект. Сега сме в самото начало, а не в средата. Още от началото, аз винаги съм защитавал Шави пред президента Лапорта, защото Барса трябва да бъде изграден с помощта на хора, които познават клуба. Той има качествата и спокойствието да направи това. Спечелването на титлата бе важно, а се поставиха и основите на отбора за настоящето и бъдещето. Това е начинът. Всички знаем, че резултатите са важни, а и всички искаме да виждаме отбора да играе добър футбол. Но аз съм убеден, че Шави има качествата да направи това", заяви Деко пред агенция "Ефе".

Той коментира и контузията на младия талант Гави, който е със скъсани връзки и ще пропусне остатъка от сезона.

"През януари добрите играчи играят важна роля за своите клубове и тогава е трудно да бъде привлечен такъв. Ние все още осмисляме какво се случи, но скоро трябва да вземем решение как да действаме. Първо, да намерим заместник на Гави е невъзможно. Второ, да наложим друг играч в състава, ще зависи от това, дали той пасва на нашия отбор. Дали ще привлечем един или двама нови (освен Витор Роке), ще зависи и от икономическите показатели на клуба", допълни бразилецът с португалски паспорт.