Селекционерът на Испания, Луис де ла Фуенте, изрази своето недоволство от грубата игра на датските футболисти по време на мача срещу Испания, завършил с победа за “Ла Роха” с 1:0. 17-годишният талант Ламин Ямал, който беше заменен в последните минути, напусна стадиона в Мурсия накуцвайки.

“Ламин е изключителен футболист и се отнася много съвестно към това, което се изисква от него. Днес го ритаха. Един мой съотборник преди години казваше за тези, които се оплакват от груба игра: ‘А вие какво очаквате, целувки ли?’. Съперникът се стремеше да спира Ямал със своите методи, но те невинаги бяха в рамките на правилата,” коментира Де ла Фуенте.

Той добави: “Има съдия, който определя кои действия са според правилата и кои - не. Защитниците често се опитват да сплашват таланти като Ямал, търдят постоянен контакт с тях. Съдиите трябва да защитават добрите играчи от прекомерната агресия.”

Де ла Фуенте завърши с наблюдението, че “на Ламин ще му се наложи да свикне с подобни действия срещу него. Може би понякога трябва по-бързо да се освобождава от топката. Би ми харесало теренът да е за него като легло, постлано с рози, но това няма как да се случи.”