Нидерландският национал Френки де Йонг заяви, че е щастлив да поднови тренировки с Барселона, но „все още не е готов да играе мач“ след двумесечната пауза заради пандемията от коронавирус.

Испанските клубове стартираха отново групови тренировки от по 10 играчи в съответствие с медицинските протоколи. „Липсваха ми тренировките, съотборниците, футбола и всичко това. 2-3 месеца извън терена са дълъг период. Обикновено лятото сме разделени един от друг за три седмици, но сега говорим за три месеца“, започна той за клубния сайт. Отборите в първите две дивизии на Испания се завърнаха към тренировъчните си игрища по-рано този месец, като играчите първоначално тренираха индивидуално като част от протокола на Ла Лига.

„Не смятам, че съм готов да играя. Нуждаем се от още няколко седмици тренировки. Първо индивидуално, след това в малки групи, а впоследствие и като отбор. Ще бъдем готови за игра след няколко седмици. Мисля, че беше добре, че започнахме да тренираме отделно, защото всеки работеше в собствено темпо и ще види в какво физическо състояние е преди да тренира с останалата част от тима. Всички останаха доволни“, завърши той.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас се надява мачовете да бъдат подновени на 12 юни, но призна, че точната дата ще зависи от здравните власти в Испания и развитието на вируса.