Най-новият „диамант” в халфовата линия на Барселона Френки де Йонг вече се намира в каталунската столица. Попълнението от Аякс пристигна в четвъртък вечерта в града. В петък сутринта холандецът ще премине задължителните медицински прегледи, след което ще бъде презентиран като нов футболист на испанския шампион.

Кацвайки на летище „Ел Прат”, Де Йонг заяви: „Много съм щастлив да играя с Меси, футболист, който аз следвам. Сега моят идол ще бъде мой съотборник. Барселона и Холандия винаги са имали невероятна, специална връзка помежду си. Надявам си да последвам и аз тази традиция. Искам да бъда един от великите холандци, които са играли за този клуб”, сподели Де Йонг.

Де Йонг бе привлечен от Барселона през януари за 75 милиона евро, като към тях ще има още 11 милиона, ако се постигнат някои клаузи в договора между двата клуба. В 19,15 часа българско време в петък холандецът ще подпише своя петгодишен контракт с клуба – до лятото на 2024-а година.

След това Де Йонг ще направи фотосесия с екипа на терена на „Камп Ноу”, а по-късно ще бъде официалната презентация и пресконференция, която ще се проведе в „Аудиториум 1899”. Без съмнение петъкът на играча ще бъде много зает, за да стъпи в „новия си дом”.