Отборът на Барселона постигна втора поредна победа от началото на сезона в Ла Лига, побеждавайки Селта Виго като гост с 3:0 в последен мач от междиниия 4-ти кръг. Любопитното е, че "блаугранас" играха над 40 минути с човек по-малко на терена, след като Клеман Лангле си изкара два жълти картона до 42-та миннута и беше изгонен. 

Срещата започна отлично за отбора на Роналд Куман, който повече в резултата още в 11-та минута. Попадението беше дело на намиращия се в чудесна форма Ансу Фати, който се възползва от асистенция на прераждащия се Филипе Коутиньо. 

След изгонването на Лангле в края на първата част изглеждаше, че задачата за каталунците ще се усложни значително. Тези очаквания обаче не се сбъднаха. Пет минути след началото на втората част Лукаш Оласа от състава на Селта си отбеляза автогол, за да удвои аванса на гостите. 

До края на срещата Барселона показа характер и и издръжливост, успявайки да задържи мрежата си суха, че дори и добавяйки едно поадение в последната секунда на срещата, след като Сержи Роберто се разписа за крайното 3:0.