Халфът на Манчестър Сити Давид Силва заяви, че иска да стане треньор след края на футболната си кариера. 34-годишният испанец вярва, че е натрупал достатъчно опит за новото предизвикателство, но въпреки това иска да поиграе още няколко години. 
 
"Преди време отхвърлях категорично мислите за треньорска кариера, но сега тази идея вече е опция. Защото ми е все по-интересно. Когато завърша да играя, искам да стана треньор. Но не знам кога ще стане това, защото смятам да играя още няколко години", заяви Силва пред А Бола.
 
Договорът на испанеца с Манчестър Сити изтича това лято и няма да бъде подновен. Един от вариантите пред него е да приеме офертата на Дейвид Бекъм и да подпише с Интер Маями от МЛС.
 
"Играх с такива страхотни играчи като Шави и Иниеста, които олицетворяваха едно поколение. Играх срещу Роналдиньо в най-добрата му форма. Тогава дори се страхувах да се приближа до него, за да му отнема топката, защото той лесно можеше да унижи всекиго. Играх срещу Роналдо и Зидан, срещу Меси", спомня си още Давид Силва.