Десният краен защитник на Реал Мадрид Дани Карвахал изказа мнение, че мениджъра на отбора Зинедин Зидан е амбициран да постигне нови успехи с „кралския клуб“ при втория му престой в Мадрид, начело на отбора.

Французинът се завърна начело на Реал през март тази година, по-малко от десет месеца след като напусна. По време на първият си престой той спечели в три поредни години Шампионската лига и веднъж титлата в Испания.

„Зидан е много важен човек и като беше футболист, и по време на първия му престой като мениджър тук“, сподели Карвахал пред „Omnisport“.

„Сега, по време на вторият му престой, ще се надяваме отново да е важен за нас. Аз мисля, че той е по-подготвен от всякога. Да, истина е, че той се е развил повече, отколкото преди. Мисля, че ще се справи много добре. Той има уважение и вяра във всеки един от нас и мисля, че това е правилната посока по която да вървим“.

Испанският национал коментира унизителната загуба от градския съперник Атлетико и сподели очакванията си за откриващият мач на отбора срещу Селта Виго.

„Има мачове, които ти помагат да влезеш във форма, да си подготвен за новия сезон. На 17 август, срещу Селта, трябва да вземем трите точки. Мениджъра тества различни играчи, различни системи на игра, за да сме сигурни, че ще вземем победата на 17“.

„В края на всеки сезон идва нов такъв с нови предизвикателства, които стават все по-вълнуващи. Трябва да мислиш по този начин. В крайна сметка футболната кариера не е безкрайна и, ако искаш да се чувстваш горд в края на деня, трябва да се заредиш с нови сили през лятото и да се опиташ да спечелиш всичко отново през новия сезон“, завърши испанецът.

Автор: Дориан Делчев