Футболистът на Ювентус Даниел Алвеш разкри какво го е накарало да напусне Барселона и да премине в италианския гранд. Бразилецът впечатли с изявите си по време на победата на "бианконерите" над Монако с 2:0 в първия полуфинален сблъсък от Шампионската лига, реализирайки две асистенции. 

Юве към финала с железния Буфон и неудържимия Игуаин

“Нещата се променят на клубно ниво и колкото повече време минаваше, аз винаги бях този, който трябваше да си отиде. “Дани е този, който трябва да си тръгне”, казваха. Просто се бях уморил. Реших да поема в друга посока и да намеря щастие някъде другаде”, разказа бразилският национал.

“Това бе едно от предизвикателствата, срещу които трябваше да се изправя. Имах нужда да усетя радостта от живота и да усетя атмосферата. Аз съм изключително вярващ що се отнася до силата на енергията и знам, че каквото правиш на терена, рефлектира върху същността ти. Това бе проблемът, който имах”, допълни Алвеш.

“В Италия съотборниците ми са малко по-сериозни и не толкова експресивни. Аз съм тоталната опозиция! Аз съм щастлив, търся забавлението навсякъде и искам да внасям позитивна атмосфера, където и да отида”, завърши бившият десен бек на Барселона.

Алвеш бе част от каталунския тим в периода от 2008 до 2016 година. Той има на сметката си общо 391 мача с каталунската фланелка. Печелил е 6 пъти титлата на Ла Лига, 4 пъти Купата на Краля, 4 пъти Суперкупата на Испания. Триумфирал е три пъти в Шампионската лига, три пъти със Суперкупата на УЕФА и три пъти на Световното клубно първенство.