Тунизийският футболист Аймен Абденур се намира в изключително сложно положение, след като изпадна да играе до втория състав на Олимпик Марсилия. През изминалия уикенд той игра в четвъртото ниво на френския шампионат за дублиращия отбор на марсилци.

Абденур бе преотстъпен от Валенсия на Олимпик Марсилия още през лятото на 2017 година.

29-годишният футболист не попада в плановете на старши треньора Руди Гарсия и не бе включен в състава на Марсилия за Лига Европа.

Спортният директор на Марсилия Андони Субисарета се надяваше, че ще успее да намери нов отбор на Абденур до последния ден на летния трансферен прозорец, но не успя и защитникът остана на „Велодром“.

Бранителят няма нито една записана минута от началото на сезона за Олимпик Марсилия. Той бе изваден от първия състав на Руди Гарсия и бе принуден да играе за дублиращия тим.

През изминалия уикенд той записа 57 минути игрово време при победата с 1:0 срещу Йерес.

Валенсия брои 21,8 милиона евро на Монако за Абденур през лятото на 2015 година. Това бе една от последните сделки на „прилепите“ през тогавашния летен трансферен прозорец. Валенсия продаде Николас Отаменди на Манчестър Сити за 45 милиона евро.

Абденур игра два сезона във Валенсия и взе участие в 53 мача преди да премине в Олимпик Марсилия. За френския тим той записа едва 14 мача.

Аймен Абденур има договор с Валенсия до 30 юни 2020 година и през следващото лято трябва да се върне на „Местая“, ако „прилепите“ не успеят да му намерят нов отбор.