Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас потвърди, че футболната организация в стрната се стреми да започне поетапно пускане на фенове по стадионите, като ще се започне с 3000 привърженици.

Тебас твърди, че лигата ще проведе разговори с испанското правителство, за да формулира споразумение, което може да доведи до пускане види на феновете обратно на стадионите в цялата страна.

„Ще говорим с правителството да върнем 3000 души по стадионите. В Испания има райони като Канарските острови, Балеарските острови или Мадрид, където вече са в състояние да настанят феновете“, зяви Тебас пред „Cadena Cope“

Новината идва няколко дни, след като стана ясно, че и в английския футбол ще бъде разрешено ограничено завръщане на феновете по стадионите в зависимост от състоянието на дадения район на Острова.  Не е ясно обаче дали испанското правителство ще одобри подобно разпределение и в Ла Лига.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.