Халфът на Реал Мадрид Орелиен Чуамени изрази от името на съотборниците си волята им да спечелят Световното клубно първенство на пресконференцията преди финала срещу саудитския Ал Хилал утре. 

"Да бъда световен шампион с Реал Мадрид е мечта. Спечелването на Шампионската лига през миналата година беше невероятно и искам да спечели и тази титла. Ще дадем всичко, за да го направим", каза френският национал, който се яви пред журналистите в компанията на треньора Карло Анчелоти.

"Винисиус се чувства добре. Знаем, че във футбола има трудни моменти - срещу съперниците, срещу публиката. Ние сме с него. Важното е да се концентрира върху футбола и да покаже високото си ниво", добави халфът.

"В Реал искаме да спечелим всички трофеи", обобщи той атмосферата в съблекалнята на испанците.

"Знаех какво е напрежението в Реал, защото това е най-добрият отбор в света. Изискванията и напрежението са огромни, но те правят по-добър. Сбърках като пътувах до Париж, няма да се повтори", каза още Чуамени.

"Както каза и треньорът, проблемът на Винисиус е общ. Толерантността към расизма трябва да е нулева. Няма никакво значение дали хората са бели, черни или червени. Ла Лига също трябва да вземе мерки и се надяваме да се промени ситуацията", надява се французинът. 

"В Монако играехме с двама опорни халфове, но в съвременния футбол трябва да можеш да правиш много неща. Не ме притеснява да играя сам като опорен халф. Тактически се променят нещата, но мога да го правя", заяви Орелиен Чуамени.

Автор: Христо Бонински/БТА