Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне разкри, че е успял да надъха своите футболисти на полувреме на мача срещу Жирона и те са успели да наваксат пасив от два гола.

Атлетико Мадрид стигна до равенство 2:2 при гостуването на Жирона, след като на полувремето изоставаше с 0:2, а след това остана и с човек по-малко на терена, тъй като Антоан Гризман бе изгонен. Французинът си изкара два жълти картона в рамките само на няколко секунди.

„Жирона игра много силно през първото полувреме. Те се справиха много добре. Имаха ясна идея как да постигнат целите си и успяха. Демонстрираха добра скорост и голяма борбеност“, коментира Симеоне.

„При 0:2 много хора си помислиха, че сме загубили мача. Когато останахме с 10 човека на терена, бяхме отписани. Играчите ми обаче демонстрираха воля и непримиримост, за да спечелят тази точка. Не се отказахме до последния съдийски сигнал. Това ни позволи да стигнем до равенство и да си тръгнем с точка от това гостуване“, добави треньорът на Атлетико.

„На полувремето казах на футболистите ми, че те са по-добри от нас. Обясних им, че единственият начин да влезем във второто полувреме е от нулата и да търсим отбелязването на бърз гол, а след това и втори. Така се получи“, каза още Диего Симеоне.