Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне призна, че тимът му страдал в късните етапи на двубоя срещу Райо Валекано от 3-ия кръг на Ла Лига и по-специално в минутите, когато Антоан Гризман напусна игра. Чоло подчерта, че тимът все още има нужда от време, за да се получи нужната спойка и с новото попълнение в атака Тома Лемар.

Гризман вкара единственият гол при успеха с 1:0 на „Уанда Метрополитано” в 63-ата минута на срещата. Той обаче бе заменен за последния четвърт час, което отключи период на несигурност за домакините. 27-годишният нападател все ще се движи към влизането в оптимална кондиция след триумфалната кампания с Франция по време на Мондиал 2018.

„Нивото на Гризман се повишава”, заяви Симеоне. „Ясно е, че си говорим за много добър играч. Той е изключително важен за нас. В мига, в който Гризман напусна терена, отборът спря да създава положения в атака.”

„Разполагаме с много добри футболисти, но не успявахме в прехода. После с напредването на времето видяхте какво се получи. В крайна сметка спечелихме. Стартът ни не е лек, но да се справяш добре още от самото начало на сезона винаги е доста трудно.”

„Ясно е, че в заключителните 10 минути не играхме никак добре, а противникът се представи отлично.”

„Лемар също е важен футболист. Имахме нужда от него, отборът изпитваше необходимост от играч като него, който да върши по-добра работа през този сезон. Ако той е по-близо до вратата, ще създава повече опасности. Смятам, че той е в състояние да ни даде повече, отколкото успява до момента. В дефанзивен план и други области той върши много добра работа при положение, че няма чак толкова много мачове с отбора. Според мен той ще израства с натрупването на още двубои, особено като се подобри и разбирателството му с играчите около него”, допълни Симеоне.