Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не спести хвалбите по адрес на звездата на Барселона Лионел Меси преди дербито между двата отбора.

„Барселона с Меси винаги е много опасен отбор“, коментира Симеоне.

„Меси е най-добрият футболист в света. Той доказва това във всеки един мач. Срещу Еквадор затвори устата на своите критици“, добави треньорът на Атлетико Мадрид.

“Срещу нас ще излезе безспорно един от най-добрите отбори в света. Благодарение на класата на футболистите си, те много бързо се съвзеха от удара след напускането на Неймар. В гените на тима е да преследва победите. Този отбор на Барса сега има разлики с предишния, но халфовете са си същите. Те просто се нагаждат към стила на Ернесто Варверде, който той практикуваше в Атлетик Билбао със схема 4-4-2. Ако не внимаваме за Луис Суарес и Лионел Меси, нещата могат да се объркат по всяко време.”

Първото сериозно изпитание за Барса

“Аз не съм градинар. Аз съм само треньор. Когато вие ме поканите у вас, аз използвам вашата покривка, вашите чинии и чаши. Нали?! Аз не избирам кое да ползвам, а взимам това, което ми дадете. Ето защо в мача единия отбор е домакин, а другият - гост”, каза още Диего Симеоне.