Промените в Барселона започват. Според местното издание "АС" една от важните първи стъпки ще бъде свързана с раздялата със седем футболисти. Този ход ще се задейства независимо дали бъдат организирани предварителни избори за президент или не.

83 снимки

Според информациите на испанските колеги има списък с играчите, които няма да попадат в плановете на новия наставник, независимо кой е той. Артур вече премина в Ювентус. Той стана част от бартерна сделка с "бианконерите", в която бе включен и Миралем Пянич.

Хърватинът Иван Ракитич е следващият, който е близо до напускане в посока бившия си отбор Севиля.

Датчанинът Мартин Брайтуайт също ще напусне клуба. Той пристигна в Барса в началото на годината с големи очаквания, но представянето му беше неубедително. Не е ясно дали ще бъде продаден или просто освободен.

Чилиецът Артуро Видал пък ще бъде използван за разменна монета, като се твърди, че е планиран в сделката за Лаутаро Мартинас. Същото е положението с Жуниор Фирпо.

По-сложен изглежда ребусът със Самюел Умтити, който има проблеми с лявото коляно. Клубът обмисля споразумение с него за прекратяване на договора, ако не пристигне оферта. Той получава около 12 милиона евро годишно, което е сериозен разход за Барселона.

Усман Дембеле също попада в черния списък. Проблеми с контузии и хаотично поведение извън терена са ключовите за решението за раздялата с него. Дембеле е оценен на около 24 милиона евро, а с тези пари може да се закупи Ерик Гарсия от Манчестър Сити.

Освен седемте футболисти, в първото сито има още 5 играчи, които могат да се считат за "получили жълт картон". Това са Нелсън Семедо, Луис Суарес, Сержи Роберто и Антоан Гризман, които е много вероятно да напуснат при добри оферти.