Чилийският халф Артуро Видал напуска Барселона. Смята се, че той е сигурно ново попълнение на Интер. На тръгване Видал подложи на критика цялостната ситуация в каталунския клуб, който е разтърсен из основи не само заради желанието на мегазвездата Лионел Меси да напусне.
 
"Много неща трябва да се променят. В отбора, смятан от мен за номер 1 в света, не може да има само 13 основни футболисти, а останалият състав да се запълва с непълнолетни. Не казвам това, защото смятам, че не заслужават мястото си. Във всеки отбор има по 23-има играчи, които се борят за титулярно място, растат и се усъвършенстват всеки ден.
 
Не става само с приказки за ДНК-то на клуба, така само се заблуждаваме. Барселона трябва да промени мисленето си, защото и футболът много се измени. ДНК-то вече не играе толкова голяма роля, другите отбори непрекъснато израстват. В днешно време играта е повече физика, сила и скорост, а техниката отива на втори план.
 
Меси безспорно е номер 1 в света, но и той има нужда от помощ, от играчи, които повишават общото ниво на отбора и помагат за постигането на резултати", казва Видал, цитиран от Марка.