По-малко от година, когато инвестира милиони евро за бразилците, Едер Милитао и Родриго Гояс, сърбинът Лука Йович, Еден Азар и Алфонс Ареола, то в Реал Мадрид са готови за поредното си прекрояване на основите на отбора. Според медиите на Иберийския полуостров има нов план пред Флорентино Перес и Зинедин Зидан да подобрят отбора от столицата.

Двамата са изготвили сериозен „черен лист” с футболисти, които вече не попадат в плановете им, а играчите са близо една дузина. Листата отново е оглавявана от Гарет Бейл, който вече навърши 30 години и продължава да не впечатлява с екипа. В същата ситуация се намират Хамес Родригес и Мариано Диас.

Сходна е ситуацията и с Браим Диаз и Алваро Одриосола, които трудно ще могат да се имплементират в състава на Зизу. Очаква се Ашраф Хакими да се завърне от наема си в Борусия Дортмунд, а това ще направи така, че Одриосола ще бъде продаден, след като сега е под наем в Байерн Мюнхен.

Трима от последното лято – Йович, Милитао и Ареола, също нямат бъдеще на „Бернабеу”. Първите двама не могат да намерят постоянно място в отбора на Зидан, като сърбинът не показва и близко до това ниво, което се виждаше в Айнтрахт Франфкурт. Той има два гола в 24 мача, като от Мадрид платиха 60 милиона евро за него.

Бразилецът Милитао пък също не успява да убеди с изявите си в испанската столица, а положителното е, че към него има интерес, въпреки че не играе редовно с екипа на „лос меренгес”.

Най-специалните случаи са при Лука Модрич, Марсело и Лукас Васкес. Феде Валверде се справя чудесно на позицията на хърватина, който навършва 35-годишна възраст през септември и има само една година по своя контракт. Марсело пък прави 32 идния месец и е заменян все по-често от Ферлан Менди. Лукас Васкес също е с година по своя договор и не се знае неговото бъдеще какво би било.