Ръководството на Челси и испанският специалист Луис Енрике са започнали преговори относно мениджърския пост в клуба. Това съобщава испанското издание AS, позовавайки се на свои източници.

Енрике е без отбор от месец декември, когато напусне националния тим на Испания. Според испанските медии, спортният директор на Члеси Кристофър Вивел е имал разговор с представителите на Енрике.

Първоначалните преговори с ръководството на Челси са водени с Иван де ла Пеня, който представлява Луис Енрике. Той също е мениджър на играчи като Гави и Ерик Гарсия.

Луис Енрике е работил в чужбина само веднъж в своята кариера, когато води тима на Рома, но наскоро заяви в интервю, че би желал да работи именно в Англия.

Челси остана без мениджър преди няколко дни, когато се стигна до уволнението на Греъм Потър. От клуба обявиха, че няма да бързат с назначаването на постоянен наставник.

Челси загуби почти всички възможности за трофеи, като единствената такава е в Шампионска лига, където „сините” имат за съперник отбора на Реал Мадрид на ¼-финалите в надпреварата.