Бъдещето пред защитника на Барселона Самюел Умтити е сложно, а нито един сценарий не се изключва на този етап. Френският футболист загуби титулярното си място в състава на Ернесто Валверде заради контузията, която го извади за много голям период от сезона извън игра. Той бе изместен от сънародника му Клеман Ленгле, който улови шанса и не го изпуска. Умтити иска да играе и има нужда от повече минути, за да навлезе в ритъм, но едва ли ще го направи в решаващата част от сезона.

Към момента всички в клуба запазват цялото си доверие в 25-годишния футболист.

Връзката между Умтити и Барселона не е лесна в последно време. В клуба не останаха доволни от флирта между защитника и Манчестър Юнайтед по време на преговорите за подновяването на неговия договор. Другият проблем между каталунците и французина настъпиха при взимането на решение относно контузията на защитника. От Барселона искаха той да се оперира, но играчът предпочете да се подложи на консервативно лечение и дори отиде в Катар, за да продължи с алтернативно лечение. Неговата упоритост го принуди да пропусне голяма част от сезона и е очевидно, че той все още не е на 100% готов.

Французинът е убеден, че ще възстанови най-доброто си ниво, стига да играе редовно, но сега това е трудно за реализиране. Умтити вече не е сред титулярите на отбора и ще трябва да се задоволи с влизането в ротациите, които ще предприема Ернесто Валверде. Тази ситуация не се харесва на играча. Ако това продължи, то може да се превърне в проблем за в бъдеще.

Въпреки всичко Барселона вярва на футболиста и няма намерение да го пуска на пазара. Играчът има текуща котировка повече от 70 милиона евро. В клуба не изключват възможността да се стигне до продажбата на французина при достатъчно добра оферта.

Бъдещето на Умтити ще бъде решено след края на сезона.

Освобождаващата клауза, която е записана в договора на французина с Барселона възлиза на 500 милиона евро.

При всички положения Барселона не планира раздяла със световния шампион, но може да се стигне до такава при положение, че Умтити не остане доволен от ситуацията на „Камп Ноу“.