За Сантиаго Солари месец февруари и началото на март се явяват като всичко или нищо. Треньорът на Реал Мадрид трябва да спечели поне нещо частично, така че да запази поста си на „Сантиаго Бернабеу“. По-конкретно, бъдещето на Солари ще се разиграе в следващите 28 дни, в които предстоят двата полуфинални мача на Реал Мадрид срещу Барселона, осминафиналните мачове срещу Аякс в Шампионска лига, срещата срещу Атлетико Мадрид за първенство, както и дербито срещу каталунците в Ла Лига.

За тези 28 дни Реал Мадрид ще изиграе осем мача срещу Барселона, Атлетико Мадрид, Аякс, Жирона, Леванте, Барселона, Барселона и Аякс.

Четири от тези срещи са в Ла Лига, два от Шампионска лига и двата полуфинала за Купата на Краля. Има три Ел Класико, два мача в Европа и дербито на Мадрид.

В Ла Лига Реал Мадрид има златната възможност не само да съкрати изоставането си, но дори да се закачи за борбата за титлата. Разбира се, че „кралете“ трябва да постигнат победи срещу Атлетико и Барселона, както и срещу Жирона и Леванте, за да направят това.

В същото време Барселона гостува на Атлетик Билбао на „Сан Мамес“, домакинства на Реал Валядолид и гостува на Севиля и Реал Мадрид. Каталунците имат и двубои с Олимпик Лион в Шампионска лига.

В същото време Атлетико Мадрид е домакин на Реал Мадрид в дербито на испанската столица в събота, ще гостува на Райо Валекано, ще приеме Виляреал и ще гостува на Реал Сосиедад. Също така му предстоят и мачове с Ювентус в Шампионска лига.

Реал Мадрид остана в играта заради добрата работа на отбора в първите седмици при Сантиаго Солари. Аржентинецът е наясно, че се нуждае от добри победи в първенството, Шампионска лига и купата, за да запази своето треньорско място.

Ръководството на Реал Мадрид е готово да му гласува доверие за следващия сезон, но преди това Солари трябва да го заслужи.