Съдбата на безработния в момента наставник Луис Енрике може да претърпи интересен обрат през лятото. Специалистът, който обяви, че си взима едногодишна почивка след трите сезона начело на Барселона, все пак би могъл да се върне на работа в Ла Лига.

ПСЖ вдига оборотите в преследването на Алегри

Напоследък името на 47-годишния испанец се спрягаше усилено във връзка с Челси и Пари Сен Жермен. Антонио Конте не се намира в най-добрите взаимоотношения с борда на директорите при лондончани, докато Унай Емери изглежда сигурен „пътник”, каквото и да постигне оттук до края на сезона, след като отпадна от Реал Мадрид в 1/8-финалите на Шампионската лига.

Във Франция се появиха информации, че Луис Енрике е провел първоначални разговори с шефовете на парижани, в които е изложил своята визия. Според някои издания част от исканията на треньора се сторили прекалени и ПСЖ все още не е взел окончателно решение.

Гуардиола: Луис Енрике има капацитет да блести във Висшата лига

А докато това се случи Атлетик Билбао има всички шансове да отмъкне Енрике. Президентът на баските Хосу Урутия се е заел лично с мисията да доведе наставника на „Сан Мамес”. В момента отборът се води от клубната легенда Хосе Анхел Сиганда, застанал начело още след раздялата с Ернесто Валверде, поел към Бърселона. Сиганда, който 6 години бе начело на втория отбор на Атлетик, в никакъв случай не се счита за дългосрочен вариант и просто ще изкара сезона до неговия край.

Билбао има и други варианти, ако все пак Луис Енрике откаже. В сметките попадат освободения от Севиля Едуардо Берисо и Томас Тухел, който все още отказва предложения след раздялата с Борусия Дортмунд в края на миналия сезон.