Наставникът на Барселона Шави Ернандес ще има последната дума относно бъдещето на Дани Алвеш на „Камп Ноу“. Контрактът на бразилеца с „лос кулес“ изтича на 30 юни, но в него има опция за удължаването с още една година. Ръководството на клуба все още не е взело решение дали контракта на ветерана, който ще навърши 39 години на 6 май.

Шави, който беше негов основен привърженик през зимата, ще трябва да реши дали иска да има Алвеш в състава си за още една кампания или ще освободи място за ново попълнение.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

Към днешната дата Алвеш е изиграл общо 9 мача. Освен приноса му на терена, където той вкара и гол, бразилецът е лидер в съблекалнята, като съветва големия брой млади играчи, които съставляват настоящия отбор на Барселона.

Шави няколко пъти е питан за възможността Алвеш да продължи да бъде част от неговия отбор и след 30 юни, като досега треньорът похвали бразилеца, но също така даде да се разбере, че ще оценява представянето на неговите футболисти след края на сезона и въз основа на това ще се взимат кардинални решения.