Гарет Бейл и агентът му продължават да настояват за среща с ръководството на Реал Мадрид, на която да обсъдят бъдещето на уелския футболист и неговата роля през следващия сезон.

28-годишният футболист заяви след финала на Шампионската лига в Киев, че не изключва възможността да напусне Реал Мадрид, за да играе по-често.

Оставката на Зинедин Зидан и пристигането на Жулен Лопетеги промениха панорамата пред Бейл, но той продължава да настоява ситуацията около неговото бъдеще да бъде изяснена преди старта на лятната подготовка на тима и Реал Мадрид трябва да вземе решение.

„Мисля, че трябва да разговаряме с Реал Мадрид и да уточним ситуацията. Гарет иска следващата година да бъде по-добра в сравнение с изминалата. Той иска да играе повече и това е най-важното за него. Той е един от тримата или четиримата най-добри футболисти в света и е нормално да иска да играе редовно. Не става въпрос за пари“, коментира агентът на футболиста Джонатан Барнет в интервю за „Sky Sports“.

„Бейл иска да спечели „Златната топка“ и мисля, че може да постигне това. Той е най-добрият британец, който играе извън Острова и не мисля, че някой може да каже друг британски футболист, който да е по-успешен от него“, добави агентът на уелсеца.

„Знаем колко добър е Бейл, не трябва да го демонстрира. Първият му гол във финала на Шампионската лига бе изумителен, а моментът също бе отличен. Той обожава живота си в Испания. Има три деца и е много щастлив там. Той трябва да играе. Арсенал? Бих искал да играе там (Барнет е привърженик на лондонския клуб), но шансовете са толкова големи, колкото аз да отида на Луната“, каза още Барнет.