Футболистът на Барселона Серхио Бускетс е търпелив относно продължаването на своя договор с клуба и подобряването на финансовите условия по него. Халфът е наясно, че подновяването на контракта ще стане факт едва след края на сезона.

Бускетс е имал среща със своя агент Хосеп Мария Оробитх относно офертите, които има към играча. Най-заинтересован от привличането на испанския национал е Пари Сен Жермен, който е готов да извади близо 200 милиона евро за 27-годишния футболист.

Серхио обаче е категоричен, че иска да остане част от отбора на своето сърце и няма да загуби търпение относно продължаването на договора му.

Нито Бускетс иска да напуска „Камп Ноу“, нито Барселона иска да продава играча.

Според "El Mundo Deportivo“, заплатата на Бускетс ще се изравни с тази на Андрес Иниеста. Действащият договор на 27-годишния футболист с Барселона е до лятото на 2019 г.

Ръководството на клуба ще се възползва от клаузата записана в договора на играча и ще продължи контракта му до 2020 година.

През февруари 27-годишният футболист поднови договора си с клуба до лятото на 2019 година, а освобождаващата клауза, която бе записана в неговия договор е на стойност 175 милиона евро.

Именно при подписването на новия договор е включена клауза за бонус на Бускетс при постигането на определени резултати.

В момента Серхио Бускетс е шести по заплата в Барселона, а бонусът, който трябва да получи от началото на новата календарна година към финансовото си възнаграждение е 1 милиона евро.

Хосеп Мария Бартомеу е обещал на футболиста да увеличи финансовото му възнаграждение при определени постигнати резултати от халфа.

Бускетс се превърна в неизменна част от състава на Луис Енрике и е един от най-силно представящите се футболисти от началото на сезона.