Диего Коста опропасти шансовете на Атлетико Мадрид да измъкне нещо в дербито с Барселона с червения си картон в средата на първата част. Но испанският нападател може да бъде наказан изключително сурово за това свое провинение. 

Роденият в Бразилия таран напсува грозно рефера Хил Мансано, отнасяйки обидите към майка му. Впоследствие обяви, че не е казвал такива неща, но в доклада на рефера са описани подробно грозните изказвания на Коста. И сега зависи по кой член от Дисциплинарния правилник ще бъде наказан. 

Ако комисията го санкционира за нарушение на чл. 94, който третира "директните обиди към главния съдия, асистентите или четвъртия арбитър", футболистът на Атлетико може да изгори за период между 4 и 12 мача! Това означава, че ако бъде упражнено най-тежкото наказание срещу него, ще пропусне поне пет двубоя и от новия сезон. 

Все пак, той може да бъде санкциониран и по чл. 117, който е за изолзване на груб език срещу официални лица. При него наказанието му ще е 2 или 3 двубоя. Но по-вероятно е да бъде наказан по чл. 94 заради подробното описание на инцидента от Хил Мансано. 

Ситуацията на нападателя може да се утежни и от факта, че в доклада е описано, че е хванал и ръката на рефера, за да не показва картони на други играчи на "дюшекчиите". Това може да му донесе още три мача санкция и да изпусне битките на тима си почти до зимата.