Браим Диас (19-годишна възраст) изживява сложен момент от своята кариера: той записа само 24 минути игрово време след пристигането си в Реал Мадрид. Промяната е радикална, тъй като той изигра първите си минути срещу Леганес за Купата на Краля, след като се бе присъединил само преди един ден към новите си съотборници. Това създаде надежда за младока и изглеждаше, че Солари ще му даде възможност за изява.

Получи се точно обратното. Лазаретът на „белия балет“ се изпразни, а Диас не е намирал място в групата на Реал Мадрид в последните осем мача. Последният път, когато младокът бе на резервната скамейка на отбора е в двубоя срещу Жирона за Купата на Краля на 24 януари, но той не взе участие в двубоя.

Реал Мадрид си осигури услугите на Браим Диас, след като го привлече от Манчестър Сити още през януари за сумата от 15 милиона евро, плюс 5 милиона евро бонуси.

Договорът на Диас с „кралете“ е до лятото на 2025 година.

Въпреки трудното положение, в което Браим се намира, младокът демонстрира търпение. Неговата идея не се е променила – той не обмисля да напуска отбора и не иска да бъде преотстъпван в друг тим. Браим е убеден, че с времето ще спечели доверието на старши треньора Сантиаго Солари. От друга страна, в клуба в момента не са загрижени за ситуацията с младока. Той е много млад и процесът, по който преминава е в рамките на планираното за неговата адаптация в клуба.

В клуба са на мнение, че за Браим Диас е по-полезно да тренира всеки ден с големи играчи и да трупа опит, отколкото да се търси по-малък отбор, където да бъде преотстъпен.