След злополучния сезон, в който Реал Мадрид вече е елиминиран от борбата за всички трофеи оше през март, президентът Флорентино Перес излезе от очевидната си апатия, която демонстрираше през последните трансферни пазари и зазвучаха „барабаните на войната“ за следващото лято. Двете звезди на Пари Сен Жермен – Неймар и Килиан Мбапе се явяват основна цел на „кралския“ клуб през следващото лято.

„И двамата“, беше отговорът на Перес, когато го попитаха кой футболист избира между Неймар и Килиан Мбапе.

Може би това беше изблик на еуфория, породена от завръщането на Зинедин Зидан на треньорската скамейка на „Сантиаго Бернабеу“, но това не е стилът на Перес, който не е склонен да завишава излишно цените на определени футболисти на трансферния пазар.

Факт е, че думите на Перес трябва да звучат като предупреждение за президента на ПСЖ Насер Ал-Келайфи, който не изживява най-добрите си времена след поредното фиаско в Шампионска лига. Болезнената загуба от Манчестър Юнайтеди и отпадането на осминафиналите на турнира поставя много въпросителни относно многомилионния парижки проект. Самото бъдеще на Ал-Келайфи е псотавено на карта и той може да бъде премахнат от президентския пост в клуба. Съдбата на спортния директор Антеро Енрике, дори и на треньора Томас Тухел ще бъдат в процес на преразглеждане.

През последното десетилетие ПСЖ се утвърди на пазара като клуб купувач. Той избухна като плати 222 милиона евро на Барселона за Неймар. На „Парк де Пренс“ бяха доведени още куп звезди като Килиан Мбапе, Единсон Кавани, Златан Ибрахимович, Анхел Ди Мария, Тиаго Силва…

От друга страна френският клуб не е склонен да се разделя с нито един от своите играчи и да го продава на клуб, който е директен съперник в Шампионска лига. ПСЖ отказа да продаде Марко Верати на Барселона, а през миналото лято френският шампион отказа да продаде и Адриен Рабио на каталунския клуб.

През тези години на непрекъснати сблъсъци на пазара между ПСЖ и Барселона, Реал Мадрид бе пропуснат. „Кралете“ дори бяха в ролята на „приятел“ на френския клуб.

През миналото лято Реал Мадрид се раздели с Кристиано Роналдо, но Флорентино Перес отрече, че работи върху привличането на Неймар или Килиан Мбапе.

Последното послание на Флорентино може да се смята за симптом, че след няколко сезона на малки инвестиции, забраната вече е премахната и Реал Мадрид ще разполага с много сериозна финансова мощ за привличането на своите топ цели през следващото лято. Това не означава, че на Реал Мадрид ще му бъде лесно, защото ПСЖ все още е един от най-богатите клубове на континента и при всички положения няма да иска лесно да се раздели с някоя от своите звезди.

Така президентът на Реал Мадрид и неговият доверен човек, генералният директор Хосе Анхел Санчес могат да обявят „тотална война“ на ПСЖ на следващия трансферен пазар, ако решат да почукат на вратата на съблекалнята на „Парк де Пренс“.

Килиан Мбапе само преди дни обяви верността си към ПСЖ, но ситуацията с Неймар е коренно различна, а Флорентино Перес никога не е криел своя интерес към бразилския футболист. Без съмнение те са двете парижки звезди, които Перес може да смята за „галактически“.