Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес обмисля да уволни Сантиаго Солари още в следващите часове, пише „Marca“.

Перес беше един от последните хора, които напуснаха „Сантиаго Бернабеу“ на зазоряване в сряда, 6 март. Петнадесет минути след един часа босът на „кралския“ клуб приключи различните кръгове от проведени консултации и срещи, след като испанският гранд бе изхвърлен от Шампионска лига и по този начин се сбогува с последната възможност да спечели отличие през този сезон.

Първото нещо, което той направи беше да слезе в съблекалнята, както прави след всеки мач на Реал Мадрид. Настроението бе минорно повече отвсякога. Той потърси обяснение от футболистите за случилото се и бяха изтъкнати част от причините за болезненото поражение.

След като се видя с футболистите, Перес имаше дълъг разговор със Сантиаго Солари, който започна около полунощ.

Генералният директор на клуба Хосе Анхел Санчес и спортният директор Рамон Мартинес, както и Педро Лопес Хименес, който има голямото доверие на президента също присъстваха на разговора със Солари.

На „Сантиаго Бернабеу“ се заговори, че Солари може да бъде уволнен още в следващите часове. Според информацията, тази тема на разговор е повдигната лично от Перес.

Хосе Анхел Санчес вече се е заел със задачата за намирането на нов старши треньор, тъй като Сантиаго Солари със сигурност няма да остане начело на отбора през следващия сезон, въпреки че договорът му с клуба изтича през лятото на 2021 година.

Освен това Раул Гонсалес и Чаби Алонсо все още не притежават нужния лиценз, за да водят първия отбор на Реал Мадрид.

Срещата между Флорентино Перес и Солари продължи около 45 минути и остави лош вкус в устата на аржентинския специалист, който имаше една единствен цел – Шампионска лига след провалите в предходните два мача срещу Барселона.