Бившият защитник на Барселона Дани Алвеш продължава да е в затвора, след като бе арестуван в началото на януари по обвинение в изнасилване на 23-годишно момиче в една от тоалетните на нощен клуб в Барселона на 30 декември 2022 година.

Самият Алвеш твърди, че е невинен, макар на няколко пъти да е променял своята версия за инцидента, а при последното заседание бе взето решение, че срещу него са събрани достатъчно доказателства, за да бъде задържан той под стража.

Бившата жена на Алвеш - Дана Динора даде интервю пред вестник “Марка”, в което заяви, че тя е убедена в невинността на бившия си съпруг, с когото имат две деца.

“Той е добре, остава силен и поведението му е добро. Дани Алвеш има семейство и много пъти се случва, това, което се говори, да не е истина. Това е нещо, което тежи в живота и на децата ни, за тях това е тежка ситуация. Аз съм майка и когато децата страдат, аз също страдам. Това е лош момент, но ще отмине. Не съм го питала за различните версии, защото знаем, че е невинен. Няма никакви съмнения по този въпрос. И аз, и децата сме убедени в неговата невинност. Ще се докаже, че Дани Алвеш е невинен със сигурност и всичко ще бъде наред,” заяви Динора.

Не толкова категорична е настоящата партньорка на бразилеца Джоана Санс, която така и не подкрепи публично Алвеш след разкритията и неговия арест. Испанската преса смята, че е много вероятно той да прекара по-голямата част от годината зад решетките докато се стигне до ситуацията има по-конкретно развитие.