Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон коментира евентуалното привличане на Мохамед Салах от Ливърпул, трансфера на Кристиано Роналдо на “Сантиаго Бернабеу” и работата на своя наследник на този пост - Флорентино Перес.

“Килиан Мбапе или Салах? Това са двама невероятни играчи, които биха подобрили отбора, но с настоящата финансова ситуация и изграждането на новия стадион ще бъде трудно да се похарчат пари за суперзвезда. Разбира се, че Салах е желан от клуба, но Ливърпул ще поиска доста пари. Ако се стигне до подобна сделка, тя би била ключова. Той е чудесен футболист с фантастичен потенциал. Всеки тим би искал да привлече подобни таланти, но не мисля, че в момента Реал разполага с необходимите финансови средства, за да подпише с него", започна той. 

"Трансферът на Кристиано Роналдо през 2009-а? Година по-рано той вече беше най-добрият играч в света заедно с Лионел Меси. Беше невъзможно да привлечем Лео от Барселона и затова Роналдо беше възможност, от която трябваше да се възползваме. Опитахме да подпишем с Кристиано още през 2008-а, но тогава имаше няколко проблема. Отначало той не искаше да напуска Юнайтед, но в продължение на две години аз направих всичко възможно да го привлека и използвах добрите си взаимоотношения с английския клуб. Платихме 94 млн. евро за Роналдо. Тогава това изглеждаше като изключително голяма сума. Две години се опитвахме да го купим и в крайна сметка успяхме. Той си струваше всяко едно пени. Беше огромна грешка това, че Реал допусна Кристиано да си тръгне". 

"Без съмнение Флорентино Перес има успех в Реал Мадрид. Все пак спечели Шампионската лига и назначи един от най-добрите треньори в клубната история. Според мен обаче Перес допусна две грешки - това, че допусна Роналдо и Раул да напуснат”, заяви Калдерон пред OnTime Sports.