Бившият президент на Барселона Сандро Росел публикува книга, в която обвинява полицията за ареста му през 2017 година.

Той прекара в затвора 643 дни, а на 24 април миналата година бе оправдан по всички обвинения. Росел бе разследван в пране на пари, свързано със закупуването на телевизионните права за мачовете на бразилския национален отбор. Той бе оправдан от съда по всички обвинения, заедно с още петима души.

Сега Сандро Росел със съдействието на Мундо Депортиво издава книгата “Голямата прегръдка“, която ще излезе на 23 март и разказва за цялото му преживяване преди и в затвора. Той говори за деня на ареста си и, че всичко е резултат на една конспирация.

Росел бе задържан на 25 май 2017 година без право на гаранция.

„Един от полицаите се приближи до мен и ми каза, че трябва да проверим съдържанието на гардероба ми. Дотогава целият обиск бе извършен без мен. Не разбрах какво стана, но обърнах внимание на това. Полицаят отвори гардероба и отиде директно към палтото на Марта (б.а. съпругата на Росел) и извади плик от един от джобовоете на палтото и. Казах му, че пликът не е мой и той ми отговори, че трябва да е на жена ми. Но аз споделих, че нито е мой, нито неин и, че този плик тази сутрин не е бил там“, обяснява Росел в книгата си за сутринта, в която е арествуан на 23 май 2017 година.

„Това е много грозно“, казва Росел, който обвинява полицията, че е подхвърлила фалшиви доказателства в дома му.

Бившият президент на Барселона посочва агентите на съдебната и националната полиция, но споделя, че те са били ограничени до изпълнението на заповеди от истинските извършители на този заговор срещу него. Всичко това и още от разследването Росел е поместил в своята книга.