Новото попълнение на Фиорентина Кевин-Принс Боатенг говори за периода си под наем в Барселона през пролетта, като най-интересен беше коментарът му за 22-годишното крило на тима Усман Дембеле.

Французинът често попада в медииното полезрение поради честите си закъснения за тренировка и не ососбено сериозно отношение към тренировъчния процес на отбора. Ганаецът Боатенг потвърди, че подобни изцепки са част от характера и поведението на 22-годшиният нападател. 

“Демебеле е като дете за мен. Трябва да го приемеш такъв, какъвто е. Понякога може и да закъснява за тренировките. Има играчи, които го правят нарочно, но при него е различно, той е просто като малко дете", споделя Боатенг.

"Проблемът е, и не само при Дембеле, че младите футболисти получават прекалено големи заплати. Не може едно хлапе на 18 години да получава по 4 млн. евро годишно. За мен той продължава да бъде дете, което беше хвърлено в големия басейн. Изведнъж той струва 150 млн. евро, а някак си все още не разбира как стават нещата, защото просто иска да играе футбол”, завърши Боатенг пред германското издание "Билд”.