Атлетик Билбао е вторият финалист за Суперкупата на Испания. Баските победиха с 2:1 след обрат Атлетико Мадрид и ще се опитат да спечелят трофея за втора поредна година. Съперник на "лъвовете" в неделя ще е Реал Мадрид, който вчера се наложи над Барселона с 3:2 след продължения. 

Топката се озова във вратата на Атлетик Билбао още в 10-ата секунда, но голът на Жоао Феликс след пас на Льомар беше отменен заради засада. “Дюшекчиите” наложиха много високо темпо в ранната фаза на мача и не след дълго Феликс получи нов шанс да стреля от удобна позиция, но ударът му не се получи. 

В 40-ата минута Караско, който отново беше най-острият футболист на Атлетико, навърза двама бранители, а Кондогбия стреля, но твърде слабо, за да затрудни Унай Симон. 

На почивката Ренан Лоди замени Йоренте и “дюшекчиите” отново опитаха да притиснат противника. Караско демонстрира техниката си, но не и прецизност при удара, а Лоди постоянно се включваше в атаките на отбора си.

В 62-а минута, все пак, Атлетико стигна до първия гол в мача, а той в крайна сметка беше записан като автогол на вратаря на "баските" Унай Симон. Тези лоши стечения на обстоятелствата ссякаш само мотивираха играчите на Атлетик повече. 

В 77-а минута Йерай Алварес успя да отбележи заслужения изравнителен гол, преди Нико Уилямс да се окаже героят за мочметата на Марселино, вкарвайки за крайното 2:1 в 81-а минута.