Бетис и Реал Мадрид завършиха при резултат 0:0 в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. Още в 12-ата минута Карим Бензема се разписа от пряк свободен удар, но попадението му бе отменено заради рикошет в ръката на Антонио Рюдигер. 

Така двубоят бе лишен от попадения и нулевото равенство остана и до края. Барселона спечели мача си срещу Валенсия и след новата грешка на Реал Мадрид, преднината на каталунците вече е девет точки на въхра в испанското първенство. Бетис пък остава пети с 40 пункта.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Срещата започна с опит за дълго подаване към Карим Бензема, който обаче стигна до топката с цената на нарушение. Още в 3-ата минута Бетис погледна към вратата на Куртоа, след добър пробив отляво. Все пак преди някой да стреля към белгийския страж топката бе изчистена в ъглов удар, който не донесе допълнителна опасност за гостите.

Първата по-сериозна възможност за гол бе именно за Бетис. В 9-ата минута Борха Инглесиас намери Айосе Перес, който шутира мощно от границата на наказателното поле. Сякаш топката се насочваше под напречната греда, но Тибо Куртоа успя да я избие над вратата.

Две минути след това страхотен индивидуален рейд на Родриго бе спрян с нарушение и "лос бланкос" получи шанс да изпълни пряк свободен удар от опасна дистанция. С изпълнението все пак се нагърби Карим Бензема, който стреля от 22 метра и прати топката в горния десен ъгъл на вратата. Никакъв шанс за стража на домакините. Топката стана неспасяема след рикошет в стената. ВАР прегледа ситуацията, тъй като рикошетът е бил от ръката на Антонио Рюдигер. Така попадението бе отменено. 

Винисиус бе човекът, който носеше остротата в атаката на гостите. В 22-ата минута той бе спрян с нарушение в добра позиция за центриране. Точно такова последва от Тони Кроос, който потърси Карим Бензема в пеналтерията на Бетис, но нападателят не успя да нанесе изстрел.

Пет минути по-късно Феде Валверде проби добре и потърси Винисиус в наказателното поле на домакините, но Клаудио Браво излезе напред и улови топката. В 32-ата минута Федерико Валверде пробва един от характерните си изстрели от сериозна дистанция. Топката прелетя на сантиметри над напречната греда. 

В 42-рата минута Юсуф Сабали направи добър пробив, но ударът му не намери очертанията на вратата на Куртоа.

Второто полувреме започна с удар на Айтор Руйбал, стражът на Реал Мадрид се справи с шута и спаси. В 48-ата минута пък Клаудио Браво трябваше да се намесва след удар на Карим Бензема, за да запази нулевото равенство. 

В 53-ата минута Борха Инглесиас получи пас във вътрешността на наказателното поле на "лос бланкос". Първото му докосване не бе най-убедителното и докато се завъртя, за да стреля, Куртоа скъси дистанцията и спаси последвалия удар. Мигове след това пък Клаудио Браво за малко да изпусне топката във вратата си след удар на Федерико Валверде от сериозна дистанция. 

Родриго изпусна най-чистата ситуация пред вратата на Бетис в 60-ата минута на срещата. Той получи пас от Феде Валверде, който комбинира добре с Карвахал и навлезе в наказателното поле на домакините, след което пусна пас към бразилеца, който стреля директно от няколко метра, но прати топката високо над напречната греда.

Себайос също бе близо до гола в 75-ата минута, когато негов удар по земя мина встрани от вратата. Карвахал бе човекът, който намери Себайос в наказателното поле на домакините. Минута по-късно и Винисиус получи шанс да стреля, но от много трудно положение, при което Браво успя да се намеси и отново да спаси тима си. 

В края на редовното време прехвърчаха искри между футболистите на терена. Клаудио Браво се опита да забави подновяването на играта, а Винисиус не хареса това и напрежението се покачи. В 92-ата минута отново Феде Валверде проби добре отдясно и потърси свой съотборник, но без успех. 

Бетис Реал Мадрид

източник: Sofascore

FT / БЕТИС - РЕАЛ МАДРИД 0:0

Съставите на двата отбора:

Бетис: 1. Клаудио Браво, 23. Юсуф Сабали, 16. Херман Пецела, 19. Луиз Фелипе, 33. Хуан Миранда, 5. Гуидо Родригес, 14. Уилям Карвальо, 28. Родри, 21. Айосе Перес, 24. Айтор Руйбал, 9. Борха Иглесиас

Старши треньор: Мануел Пелегрини

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 17. Лукас Васкес, 3. Едер Милитао, 22. Антонио Рюдигер, 12. Едуардо Камавинга, 15. Федерико Валверде, 18. Орелиен Чуамени, 8. Тони Кроос, 21. Родриго, 9. Карим Бензема, 20. Винисиус Жуниор

Старши треньор: Карло Анчелоти