Отборите на Бетис и Хетафе завършиха 1:1 в мач от 23-ия кръг на испанската Ла Лига, игран в Севиля. Срещата бе наблюдавана от 53 336 зрители по трибуните.

Тимът от покрайнините на Мадрид откри резултата още в осмата минута чрез английската си звезда Мейсън Грийнууд, който бе точен от дузпа. Двубоят продължи зле за тима от Севиля, тъй като малко по-късно Абнер се контузи и бе заменен принудително от Хуан Миранда. В 23-ата минута удар на Хайме Мата от гостите срещна левия стълб.

В 35-ата минута обаче Бетис също получи право да изпълни дузпа и Иско бе точен от наказателния удар. В 40-ата минута Гийнууд падна в наказателното поле на Бетис, но съдията не прецени, че трябва да отсъди трета дузпа в мача въпреки протестите на гостите.

Малко след час игра Бетис вкара топката във вратата на Хетафе, но попадение не бе зачетено заради засада. Десет минути преди края и Иско се контузи и бе заменен от Уилям Карвальо.

До края на мача не падна ново попадение, въпреки че имаше 10 минути добавено време и Фекир от домакините пропусна да донесе успеха.

Бетис е на осмо място в класирането, докато Хетафе е с две позиции по-надолу с 5 точки по-малко.