„Бейл е под светлината на прожекторите. Той може да играе на много позиции и свърши отлична работа. Това е фантастично, но искаме той да го демонстрира всеки ден.“ По този начин Сантиаго Солари се изказа на пресконференцията преди мача срещу Реал Валядолид. Това бе откровен комплимент за уелския футболист. В същото време треньорът ясно демонстрира, че иска повече от Бейл, за да се превърне играчът в един от лидерите на този отбор.

Срещу Валядолид (2:0), футболистът с номер единадесет на гърба за Реал Мадрид отново демонстрира слабата си черта. Той изигра 71 минути, но изобщо не се възползва от получения шанс. Отправи два удара по посока на вратата на Жорди Масип и създаде малко опасности. Най-значимият показател е, че загуби 14 точки, а в същото време не се намеси да се бори за топката. Освен това Бейл изглежда се намираше в своя свят – непостоянен и с малко интеграция в играта.

В момента на смяната трибуните на „Сантиаго Бернабеу“ прочетоха неговата присъда. Бейл бе бурно освиркван от публиката, която изглежда губи търпението си към него.

Срещу Селта Бейл ще има нова възможност да се опита да спре головата си суша и да започне да променя негативната тенденция, в която се намира. Но изглежда, че „Бернабеу“ вече прочете неговата присъда.