Капитанът на Реал Мадрид Карим Бензема иска да види още един французин на "Сантяго Бернабеу". Той е нетърпелив Килиан Мбапе да облече "белия" екип, за да сформират страховит тандем в нападение. Според Бензема, който отбеляза 34 гола за "кралския" клуб във всички турнири този сезон, двамата биха могли да вкарат за Реал Мадрид два пъти повече голове, а може би дори тройно.
 
„С Мбапе се разбирам добре в националния отбор. Обичам да играя с него, защото знаем какво ще направи другият. Например, и двамата обичаме да вървим наляво, но никога няма да сме там едновременно. Затова бих искал да играя с него на клубно ниво. Мисля, че ще вкараме два пъти повече голове. Или може би дори тройно!", заяви Бензема пред L’Equipe.
 
Ветеранът се върна и към последната среща с Мбапе на клубно ниво, когато нападателят на Реал отбеляза зашеметяващ хеттрик в реванша от мач от 1/16 на Шампионска лига и разби европейските мечти на ПСЖ.
 
"Преди мача пожелах на Килиан добра игра. Лично аз не изпитвах напрежение преди двубоя. Просто исках отборът ми да победи, защото бях разочарован от първия мач, когато ние бяхме фаворити. Но след загубата и най-вече заради играта, ПСЖ се превърна в ултрафаворит на реванша. А всичски видяха какво стана", каза още Бензема.