Карим Бензема е под пара. 5 гола в последните 3 мача за французина във всички турнири за Реал Мадрид. Той вкара на два пъти за успеха над Жирона (3:1) в реванша от 1/4-финалите за Купата на краля.

Преди това се разписа на два пъти срещу Еспаньол в Ла Лига (4:2) (един от най-силните мачове през целия му престой в Реал), като вкара веднъж и в първия мач срещу Жирона на "Бернабеу" преди седмица (4:2).

Така Бензема изпревари мексиканската легенда - Уго Санчес (208 гола), нареждайки се на шестото място във вечната голмайсторска листа с 209 попадения с "бялата" фланелка.

Това бе трети пореден мач, в който „деветката“ на европейския клубен шампион бележи. Жирона е и първият отбор, на който самият Бензема вкарва по два гола в два различни мача в един сезон. Головете обаче не са единственият му принос. Той прави пробиви, движи се, играе от дълбочина и отваря много играта на своя тим.

С оглед и на фамозните му представяния от последната седмица, определено трябва да кажем, че Карим Бензема живее в най-ползотворния си период като играч на Реал Мадрид.

На "Монтивили" той направи 34 паса при 88% точност. Жирона пресираше високо, но отборните действия в играта на Реал бяха видими - самият Бензема осъществи 9 паса в своята половина, което е знак, че той е работил здраво и в защита.

Следващият месец ще бъде решаващ за съдбата на "белите".  За Реал предстоят много тежки битки - с Атлетико Мадрид (9 февруари) в Ла Лига, Аякс (13 февруари в Амстердам и 5 март на "Бернабеу") в Шампионската лига, както и Ел Класико с Барселона на 3 март.

Изглежда след напускането на Кристиано Роналдо, Бензема осъзна, че сега е моментът да прояви своя потенциал в най-пълна степен. Потенциал, който толкова дълго бе или задушаван от присъствието на другите, или така и не успяваше да се разкрие заради самата психическа нагласа на играча. 

Той бе критикуван, че пропуска твърде много, че няма лидерски качества. Сега обаче можем да видим "деветката" в една по-различна светлина. Освободен, креативен и значим за отбора си. В играта му е пропито настроение.