Реал потвърди, че Карим Бензема ще напусне клуба, а впоследствие французинът изигра последния си мач срещу Атлетик Билбао в неделя, като се разписа с гол от дузпа. 35-годишният играч вече е готов да поеме ново предизвикателство в Близкия изток след 14, изпълнени с трофеи, години в Мадрид и той каза последното си сбогом пред медиите във вторник сутринта.

"Това е малко тъжен ден, защото напускам моя клуб. Подписах с Мадрид и исках да се пенсионирам тук, но не се случи така. Винаги ще бъда фен на Мадрид. Благодаря и на феновете, които винаги са ми давали тази сила. Благодаря на всички, наистина", сподели той.

Беше съобщено, че Бензема вече е подписал изгоден тригодишен договор с Ал-Итихад, който спечели титлата в Саудитската професионална лига за 2022-23 г. Тимът успя да завърши на първо място пред Ал-Насър, който в момента има в своя състав бившия колега на френския нападател Кристиано Роналдо.

Бензема също отдаде почит на Флорентино Перес, след като потвърди напускането си, като благодари на президента на Реал, че го доведе в клуба от Лион още през 2009 г.

"Флорентино, когато те видях, си помислих, че това е човекът, който доведе Роналдо и Зинедин Зидан. Това е невероятно. Най-важното за мен е, че всичко, което съм спечелил, го вкусих като дете. Както казах по време на презентацията си "едно, две и три, hala Madrid!", завърши Бензема.