Карим Бензема кара деветия си сезон в Реал Мадрид. Мнозина се съмняват в качествата на френския нападател, но той продължава почти декада да води атаката на един от най-великите клубове в Европа. В момента той е играчът с най-много попадения в лигата за "белите" от началото на сезона - 5.

До момента Бензема е отбелязал 202 гола в 430 мача за "Кралския клуб" във всички надпревари.

"Чувствам се добре. Щастлив съм да съм сред колегите си на терена. Да вкарвам и да давам асистенции винаги ме е карало да се чувствам щастлив. Винаги съм имал големи амбиции. Това е много важна година за нас. В момента сме силни и играем като отбор", заяви Бензема пред клубната телевизия на Реал Мадрид.

"Винаги съм искал повече и повече голове. Реал е най-добрият клуб в света и винаги се изисква много от нас. От нападателите най-вече. Преди имахме Кристиано, сега - не. Аз обаче съм готов за тази по-голяма отговорност, падаща върху мен", добави французинът.

"Вече вкарах 200 гола за клуба. Когато се обърна и видя какво съм направил, се чувствам доволен и горд. Най-важното е винаги да съм мотивиран. И през този сезон ще опитам да вкарам много голове. Хареса ми числото 35 - искам да вкарам 35 гола през този сезон", предрече Бензема.