19-годишният английски национал Джуд Белингам си поставя за цел да се нареди до великите футболисти в историята на Реал Мадрид след мечтания  трансфер в испанския гранд. Той подписа договор за 103 милиона евро, преминавайки на "Сантяго Бернабеу" от Борусия Дортмунд миналия месец, затвърждавайки позицията си на един от най-талантливите млади играчи в Европа.

20-годишният футболист е наясно със звездите, които са обличали бялата фланелка през годините, като даде Зинедин Зидан като модел за подражание, но се добави, че иска да направи дълга и успешна собствена кариера.

"Трансферът е огромна мотивация на първо място. Искам да бъда в клуб, който ще се бори за титли и искам да се опитам да помогна на отбора да бъде толкова блестящ, колкото е бил през цялото време", каза той в интервю за агенция PA.

"Сега е моят шанс да бъда част от тази история и това върви ръка за ръка, защото знам, че клубът иска да печели и аз искам да печеля. Надявам се това да се случи. Всичко в Реал Мадрид те грабва само по себе си, този клуб е сюрреалистичен. Но като добавиш към това проектът, който са заложили, беше наистина важно да направя тази стъпка, защото това е просто мястото за мен", каза още Белингам.

За повечето перспективата да се присъединят към Реал Мадрид в трансфер с такава сума на толкова млада възраст би била обезсърчаваща, но всичко досега в живота на Джуд Белингам му е помогнало. Той направи своя дебют за Бирмингам на 16 години и се присъедини към Борусия Дортмунд една година по-късно.

"Имах много различно начало в сравнение с повечето млади играчи, особено младите английски футболисти. Животът ме отведе в три различни държави, без да играя във Висшата лига, така че е много различно. Винаги си го напомням, когато съм с националния отбор, да проследя кариерата на другите играчи. Но това е нещо, с което наистина се гордея, с рисковете, които поех, и се надявам да продължи по същия начин. Просто се опитвам да приемам всичко, което е по пътя ми", заяви футболистът.

"Напрежението ме преследва навсякъде до този момент. Бях на 15 и 16, когато започнах да играя с първия отбор на Бирмингам и беше натиск, който не може да бъде съпостави с нищо друго, така че на всеки етап от живота ми напрежението се увеличаваше. Досега винаги съм доказвал, че мога да се справя и ако се притеснявах за това, вероятно нямаше да направя този ход. Но знам, че имам правилните хора до себе си, които да ме подкрепят, и смятам, че беше чудесно решение", добави Белингам.

Сега той е един от най-разпознаваемите футболисти, посланик на програмата на McDonald's "Fun Football", най-голямата масова програма в Обединеното кралство за 5-11-годишни, където 250 хиляди деца имаха достъп до безплатен футбол през последните 12 месеца.

"Това е изключително важно. Оглеждате се и виждате средата, създадена от McDonald's, всички тези момичета и момчета, независимо от възрастта, просто се събират и играят футбол без напрежение и с много усмивки. Това е страхотна инициатива и да съберем 250 хиляди деца, получили възможността да играят футбол през този сезон, е просто брилянтно", коментира той./БТА