Английският футболен национал Джуд Белингам разкри, че е получил окуражително съобщение от сънародника си Дейвид Бекъм при трансфера си от Борусия (Дортмунд) в Реал (Мадрид).

20-годишният полузащитник стана седмият британски футболист в историята, който ще носи екипа на испанския гранд. Той бе привлечен за сумата от 103 милиона евро през миналия месец, следвайки стъпките на играчи като Бекъм, Гарет Бейл и Майкъл Оуен.

Бекъм вероятно бе най-известният футболист, осъществил трансфер към испанската столица от Манчестър Юнайтед през 2003 година, а в последните дни той се е свързал с Белингам, за да го поздрави.

"Дейвид Бекъм ми изпрати кратко съобщение, за да ми пожелае успех и всичко най-добро", каза Джуд Белингам пред PA news agency.

"Това е един от моментите, в които чуваш доста неща и съвети, а аз успявам да пресявам доброто от лошото. До момента усещам наистина позитивно отношение от бивши играчи. Ще опитам да запазя това и в един момент да се свържа с тях, за да видя как те са се адаптирали към живота в Испания", добави той.

Едно от нещата, които Белингам ще трябва да направи, за да се приспособи по-бързо е да научи езика. "Вече имам специално приложение на телефона си. Започнах преди 9 дни и се отнасям сериозно. Испанският е доста по-лесен за научаване от германския. Учил съм испански в училище", заяви английският национал.